Кримський “суд” запроторив у СІЗО на 2 місяці п’ятьох затриманих напередодні кримських татар, одного відправили під домашній арешт

 «Київський районний суд» Сімферополя  відправив у СІЗО  до 10 жовтня 2022 року  затриманих напередодні  у Джанкойському районі Вілена Темер’янова, Енвера Кроша, Мурата Мустафаєва, Едема Бекірова та Ріната Алієва. Затриманого в Джанкої Сеітяї Аббозова – під домашній арешт. ФСБ підозрює їх в нібито участі в діяльності осередку організації «Хізб ут-Тахрір», визнаної терористичною на території Росії.

Про це повідомляє громадське об’єднання «Кримська солідарність».

Усі судові засідання проходили у закритому режимі щодо кожного із затриманих.

«Суд» відправив Сеітяї Аббозова під домашній арешт.

Водночас Вілену Темер’янову, Енверу Крошу, Мурату Мустафаєву, Едему Бекірову та Рінату Алієву «суд» обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту до 10 жовтня 2022 року.

Нагадаємо:

  • Вранці 11 серпня в окупованому Криму російські силовики провели обшуки в Джанкої та Джанкойському районі в будинках кримських татар Сеітяї Аббозова, Вілена Темер’янова, Енвера Кроша, Мурата Мустафаєва, Едема Бекірова та Ріната Алієва, після яких їх затримали та доставили до «управління ФСБ по Криму та Севастополю», а потім відправили до сімферопольського ІТТ. ФСБ стверджує, що нібито Енвер Крош, «не пізніше 2015 року керував осередком «Хізб ут-Тахрір», визнаним терористичною на території рф, а інші затримані були її учасниками, відвідували конспіративні зустрічі, «здійснювали антиросійську діяльність», схиляли мешканців до участі в організації.