СБУ перехопила документи російських окупантів про підготовку до «референдуму» рф на Херсонщини

Служба безпеки перехопила російські документи, які регламентують проведення фейкового «референдуму» рф на окупованій території Херсонщини.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Шляхом цього псевдоголосування окупанти сподіваються легітимізувати входження південної частини України до складу рф. Вони уже розробили концепцію підготовки до фейкового референдуму і визначили основні напрями роботи з прив’язками до дат. При цьому фінальна дата самого голосування не встановлена», – йдеться в повідомленні.

Також проплачені рф, за даними СБУ, «активісти» планують одночасно організувати понад 140 проросійських пікетів, понад 30 з яких має відбутись в обласному центрі.

Все це мали висвітлювати пропагандисти.

Крім того, представники окупаційної адміністрації отримали завдання від своїх московських кураторів щодо створення 20 «виборчих комісій». Склад «виборчкомів» мали затвердити до 1 серпня.

За даними Служби безпеки, для посилення електоральної підтримки росіяни пропонують роздавати продуктові набори та стартові пакети російських операторів.

Наразі СБУ ідентифікувала та встановила місцеперебування всіх зрадників та їх «координаторів» з рф, причетних до організації псевдореферендуму.

Читайте також розслідування ЦЖР: Окупована росією Херсонщина. За крок до анексії

Як повідомлялось, у червні окупанти через заяви колаборантів повідомляли про намір  провести у захопленій Херсонській області «референдум» щодо приєднання до росії. Наступним етапом  будуть проведені «вибори».

Заступник керівника Херсонської обласної прокуратури Олексій Даниляк повідомив, що у разі проведення російськими окупантами псевдореферендуму на тимчасово окупованій території Херсонської області, його організатори та учасники нестимуть кримінальну відповідальність.

28 червня військові рф викрали і вивезли у невідомому напрямку міського голову Херсона Ігоря Колихаєва.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter