“Суд” у Криму заарештував на 10 діб діджея у караоке за кліп з тризубом

“Ленінський районний суд” в окупованому Криму заарештував на 10 діб діджея караоке-бару Юрія Родіонова за демонстрацію кліпа українського виконавця. “Суд” визнав його винним у  “публічному демонструванні нацистської атрибутики”.

Про це повідомляє Кримський процес.

Видання зазначає, що справу було порушено нібито після того, як мешканка курортного міста Щолкіно Ольга Токарєва розмістила у соціальних мережах відео, на якому в одному з караоке-барів грає пісня українською мовою, а на екрані під цю пісню відтворюється відео із зображеннями тризубу, українки з протитанковою ракетою “Джавелін” та військових на тлі українського прапора.Це пісня “Дике поле” українського виконавця Yarmak.

Коли стався інцидент, не відомо, проте у місцевих пабликах у соцмережах відео почали розповсюджувати 14 серпня.

“Співробітники поліції, які перевірили цю інформацію, встановили, що “відеоряд до пісні містить символіку націоналістичної організації “Азов” а в тексті звучать антиросійські гасла (у тексті йдеться про історичне протистояння Київської Русі монголо-татарській Орді). Причетні до правопорушення Дмитро Гайн (клієнт) та Юрій Родіонов (діджей) “повністю розкаялися і вибачилися”, – пише Кримський процес.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter