У “ДНР” п’ятьом іноземцям, які воювали на боці України, оголосили обвинувачення

У так званому “Верховному суді ДНР” зачитали обвинувачення у найманстві п‘ятьом іноземцям з Великої Британії, Швеції та Хорватії, які воювали на боці України. Усі вони відмовилися визнавати себе винними.

Як пише російсьук пропагандистське видання “РИА Новости”, у нібито участі у військових діях для насильницького захоплення влади звинуватили Матіаса Густавссона (Швеція), Векослава Пребіга (Хорватія), Джона Хардінга (Велика Британія), Ендрю Хілла (Велика Британія) та Ділана Хіла (Велика Британія). Першим трьом можуть оголосити вирок у вигляді смертної кари.

Раніше, 13 серпня, Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що США стурбовані звинуваченнями проти іноземців.

Зазначимо, в Інтернаціональному легіоні ЗСУ Україну захищають представники 55 країн світу з усіх континентів. Найбільше легіонерів — з Великої Британії та США.

Нагадаємо,

  • 9 червня “суд” так званої “Донецької народної республіки” засудив до страти трьох іноземних добровольців — громадян Великої Британії Ейдена Есліна та Шона Піннера, а також підданого Королівства Марокко Брагіма Саадуна. Їх “визнали винними у найманстві та вчиненні дій, спрямованих на захоплення влади та повалення конституційного устрою ДНР”.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter