Голову Вовчанського районного суду Уханьову судитимуть за державну зраду у Полтаві

Державне бюро розслідувань зевершило розслідування кримінального провадження, відкритого за фактом скоєння державної зради головою Вовчанського районного суду Іриною Уханьовою. Обвинувальний акт передано до суду. 

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

За матеріалами справи, після окупації Вовчанська Харківської області голова суду перейшла на бік окупантів та допомогла їм створити незаконний “судовий орган” на базі українського суду. А також закликала співробітників суду до співпраці з ворогом.

“Вона планувала, що працівники суду почнуть працювати на окупантів за російським законодавством та закликала свої підлеглих зрадити Україну. Посадовиця обіцяла колегам, що якщо вони перейдуть на сторону ворога, то почнуть отримувати заробітну плату від 10 тисяч рублів”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, чиновниця шукала спільників серед місцевих правоохоронців.

За свої дії ексголова Вовчанського районного суду обвинувачується у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Справу проти Уханьової заочно розглядатиме Київський райсуд Полтави, повідомили у прокуратурі. Обвинувачуваній загрожує довічне ув’язнення.

Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter