Новий суддя Конституційного суду Петришин склав присягу

Олександр Петришин, фото: Укрінформ

Новопризначений указом президента  суддя Конституційного Суду України Олександр Петришин склав присягу.

Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

“Мав честь бути на урочистій церемонії складення присяги суддею Конституційного Суду України Олександром Петришиним”, – написав Стефанчук.

Олександр Петришин – президент Національної академії правових наук України. Експерти фундації DEJURE нагадують: у 2004 році він “освячував” право Леоніда Кучми балотуватися на третій термін, стверджуючи, що другий строк президента Кучми слід вважати першим. А у  2019 стверджував, що члени Громадської ради доброчесності не мають права оскаржувати до суду протиправні дії ВККС. Експерти фундації Де Юре наголошують: оскільки Петришин вже був помічений на маніпулюванні правом, є ймовірність, що на новій посаді він може продовжувати цю практику: підганяти норми права і вигадувати факти під продиктоване згори рішення.

“Громадськості відомі щонайменше два випадки, коли Олександра Петришина помічали на маніпулюванні правом. Немає сумніву, що на новій посаді Петришин може продовжувати свою попередню практику — підганяти норми права і вигадувати факти під продиктоване згори рішення”, – зауважив голова правління DEJURE Михайло Жернаков.