“Суд” в Криму засудив нібито “прибічника українських націоналістів” до 8 років колонії

Так званий “суд” в Алушті засудив до 8 років позбавлення волі місцевого жителя. Його визнали винним у нібито “зберіганні вибухових речовин”. 

Про це повідомляє управління ФСБ в Криму.

За повідомленням окупаційних силовиків, чоловік нібито “зберігав саморобний вибуховий пристрій із зарядом вибухової речовини понад 500 грамів”.

“Під час обшуку виявлено пістолет, тротил, порох. Змінено засоби обчислювальної техніки та мобільного зв’язку, на яких виявлено відеоматеріали радикального змісту, фотографії із зображенням національної символіки та фашистської атрибутики, а також листування з членами українських націоналістичних батальйонів”, – повідомили в ФСБ.

“Суд” позбавив кримчанина волі на 8 років у виправній колонії загального режиму зі штрафом у 30 тисяч рублів.

Після початку повномасштабного вторгення Росії в Україну у містах тимчасово окупованого Криму почали з’являтися проукраїнські листівки. Тим часом правозахисники наголошують: з лютого 2022 року російськи силовики посили репресії проти кримських татар та проукраїнських журналістів і активістів на півострові.

Загалом з 2014 року Росія винесла вироки 93 кримчанам за політично вмотивованими “справами” на загальну кількість 1 147 років позбавлення волі.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter