Російського агента, який корегував обстріли рф по Північній Салтівці у Харкові засудили до 15 років тюрми

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області виніс вирок українцю, який корегував російські удари по району Північна Салтівка у Харкові 3 березня. Тоді загинули троє людей.

Про це йдеться у вироку суду, який опублікований в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Суд засудив уродженця онецької області до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За матеріалами справи, близько 14:20 3 березня чоловік у месенджері Telegram передав представнику російських окупантів інформацію про позиції українських військових, після чого близько 14:50 армія РФ завдала авіаудару в районі аеропорту “Харків”, а о 15:15 — з артилерії обстріляла район Північної Салтівки. Крім того, вранці 5 березня засуджений вдруге скорегував російський артобстріл Північної Салтівки.

Після чоловік переїхав до Мукачевого, де мав збирати інформацію про інфраструктуру міста. Там його й затримали.

Крім того, за даними суду, 2 березня 2022 року чоловік у рамках домовленостей з представником Росії записав та надіслав відеозвернення, в якому виправдовував повномасштабне вторгнення РФ в Україну. 3 березня він дав аналогічне за змістом інтерв’ю російським журналістам. Запис програми вийшов на пропагандистському каналі “RT”.

На суді обвинувачений розповів, що в 2014 році виїхав з Донецької області до Татарстана. У грудні 2021 року приїхав до Харкова. Перед повномасштабним вторгненням РФ за 20 тис. російських рублів надав кураторам інформацію про “настрої населення в Україні”.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter