СБУ скасувала доступ до держтаємниці судді Львову, який за даними ЗМІ має російське громадянство

Служба безпеки України скасувала допуск до державної таємниці заступнику голови Верховного суду, голові Касаційного господарського суду Богдану Львову.

Про це повідомили у Верховному суді.

“Як проінформувала Верховний Суд Служба безпеки України, допуск до державної таємниці судді Богданові Львову було скасовано СБУ на підставі статті 23 Закону України “Про державну таємницю”, – вказується у повідомленні.

Водночас збори суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного суду, на яких мали розглянути питання відставки його очільника Богдана Львова, не відбулися.

Богдан Львов стверджує, що один із документів, оприлюднений журналістами-розслідувачами як доказ отримання ним російського громадянства, сфальшований. За його словами, у розслідуванні журналістів “Схеми” оприлюднена форма, яку він нібито заповнив для отримання паспорта РФ, коли досяг 45-річчя. Водночас він стверджує, що станом на дату заповнення цієї форми — 26 жовтня 2012 року, зразок цієї форми у РФ ще не був затвердженим.

“І найцікавіше: форма саме такого зразка була затверджена у рф лише через місяць – 30 листопада 2012 року (наказ ФМС # 391). А введена в дію взагалі 27 травня 2013 року. Тобто, простими словами: на момент нібито заповнення цієї форми самої форми ще не існувало в природі. Не сперечаюся, підробка якісна, проте диявол криється в деталях, і таких деталей там ще достатньо”, — заявив він.

Нагадаємо раніше у розслідуванні програми “Схеми” журналісти повідомили, що мають дані про наявніст у заступника голови Верховного суду України та очільника Касаційного господарського суду у його складі Богдана Львова російського громадянства.  За інформацією журналістів, Богдан Львов отримав громадянство РФ у 1999 році, коли вже працював суддею в Україні, та згодом не тільки не відмовився від нього, а і оновов по досягненню 45-річного віку у 2012 році. Попри це у 2017 році, під час конкурсу на посаду до суду Львов зазначив у своїй анкеті, що не має громадянства іншої країни.