Суд виніс вирок бойовику “ДНР”, який “охороняв” для рф мости на Запоріжжі: 15 років тюрми

Суд визнав винним у державній зраді бойовика «ДНР», який у складі окупаційних угруповань рф воював проти України на південному фронті. Його засуджено до 15 років ув’язнення.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Наприкінці червня цього року його затримали працівники Служби безпеки спільно з підрозділами ЗСУ під час бойового зіткнення в Запорізькій області.

За даними слідства, засуджений є жителем Донецької області, який 2015 року долучився до бойовиків «народної міліції “ДНР”». Перебуваючи на «посаді» гранатометника, він брав активну участь у бойових діях проти підрозділів АТО на сході України.

З початком повномасштабної агресії рф він воював проти України у складі 129-го стрілецького полку 70-ї армії зс рф. Чергував на блокпостах окупантів у тимчасово захоплених селищах Заозерне та Новогригорівка Херсонської області.

Потім його призначили «охороняти» захоплені мости на Запоріжжі, які ворог використовував для переправлення зброї та боєприпасів на передню лінію.

Суд визнав бойовика винним у державній зраді та призначив покарання – 15 років позбавлення волі.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter