В окупованому Криму ще одного кримського татарина засудили за нібито “участь у батальйоні ім.Челебіджихана” до 10 років тюрми

“Суд” у тимчасово окупованому Криму виніс “вирок” кримському татарину Арсену Ібраімову. За нібито  “участь у кримськотатарському батальйоні імені Номана Челебіджихана” його засуджено до 10 років позбавлення волі. 

Про це повідомляє “Крим SOS“.

Арсена Ібраімова незаконно затримали на адміністративному кордоні між Херсонською областю та АР Крим 6 квітня 2022 року.

25 серпня  “Київський  районний суд міста Сімферополя” виніс вирок Ібраімову за нібито участь у кримськотатарському батальйоні імені Номана Челебіджихана.

Ібраімов не був активістом, не брав участі в кримськотатарських акціях та спростовує всі інкриміновані звинувачення, зауважують у правозахисній організації.

“Російська окупаційна влада може використовувати справу батальйону імені Номана Челебіджихана задля помсти кримським татарам у Херсонській області за так звану “блокаду Криму”. Крім того, Росія виправдовує арешти за нібито причетність до батальйону імені Номана Челебіджихана тим, що батальйон ставить за мету деокупацію півострова”, – розповів аналітик Євген Ярошенко.

За звинуваченням у нібито участі в кримськотатарському батальйоні імені Номана Челебіджихана наразі заарештовано щонайменше 16 людей, з них 10 – після 24 лютого.

1 червня 2022 року Верховний суд РФ визнав батальйон терористичною організацією.