Злочини росіян сексуального характеру буде розслідувати команда спецпредставниці Генсека ООН

Злочини російських окупантів в Україні, що пов’язані із сексуальним насильством, буде розсідувати команда спеціальної представниці Генерального секретаря ООН з питань сексуального насильства в умовах конфліктів Праміли Паттен. 

Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін.

Для проведення розслідувань створено управління, незабаром у Києві відкриють офіс спецпредставниці Генсека ООН.

Головна мета цієї стратегії проведення розслідувань злочинів – застосовування нових підходів до розслідування таких злочинів з орієнтацією на захист потерпілих, а не лише на покарання злочинців, як це робилося раніше.

“Це досить чутлива категорія справ. І ми вже отримали підтримку – найкращі спеціалісти будуть долучені до цієї роботи саме в Києві. Тобто мова йде про відкриття офісу цієї спецпредставниці від Генерального секретаря ООН, який буде в Києві і де будуть залучені найкращі спеціалісти з розслідування такої категорії справ”, – сказав Костін.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter