Ексдепутата Верховної Ради Криму засуджено до 12 років тюрми за державну зраду

Верховна Рада Криму

Святошинський районний суд Києва виніс вирок колишньому депутату Верховної Ради Криму, який у 2014 році підтримав окупацію півострова Росією та перейшов на бік ворога. За державну зраду колишнього депутата позбавлено волі на 12 років. 

Про це повідомили в прокуратурі АРК та Севастополя.

За матеріалами слідства, засуджений спільно з іншими членами парламенту Верховної Ради АР Крим проголосував за ряд незаконних постанов для приховання факту окупації півострова збройними силами РФ та легітимізації дій держави-окупанта.

«Мова йде про підтримання рішення щодо проведення «загальнокримського референдуму», що мав показати картинку «вільного волевиявлення кримчан», прийняття постанови «Про декларацію про незалежність АР Крим та м. Севастополя», що передбачала входження Криму до складу РФ», – повідомили в прокуратурі.

Колишнього депутата засуджено заочно.

У відомстві не називають ім’я засудженого, втім за даними Бюро судової інформації, мова йде про Євгена Михайлова.

Від початку окупації Криму, з 2014 до вересня 2019 року він є “депутатом” незаконно створеної Росією “Державної ради Республіки Крим”, членом партії “Єдина Росія”. В квітні 2016 року став президентом  “Олімпійської Ради Республіки Крим”

У 2021 році Україна наклала санкції на Євгена Михайлова.