Кримського політв’язня Мемета Бєлялова вивезли в колонію у Великому Новгороді

Кримськотатарського активіста та учасника громадянського руху “Кримська солідарність” Мемета Бєляєва незаконно етапували до виправної колонії №9 російського Великого Новгорода.

Про це  повідомляє “Кримська солідарність” з посиланням на дружину Едіє Бєлялову.

За її словами, після етапування із СІЗО Уфи в Башкортостані в колонію, сім’я довгий час не знала, де він перебував. Протягом місяця його переводили з одного слідчого ізолятора до іншого.

У Великому Новгороді Бєлялов провів шість днів у СІЗО, потім його етапували в колонію. У колонії у нього забрали особисті речі та видали тюремну робу. Протягом 20 днів Бєлялов перебуватиме на карантині.

Нагадаємо, Мемета Бєляєва затримали російські силовики у жовтні 2017 року разом з ще 5 кримськими татарами: Тимуром Ібрагімовим, Марленом Асановим, Сейраном Салієвим, Сервером Зекір’яєвим та Ернесом Аметовим. Їх звинуватили в участі у забороненій у Росії релігійній організації “Хізб ут-Тахрір”.

16 вересня Південний окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону оголосив вирок: Марлену Асанову присудили 19 років колонії суворого режиму, Мемету Бєлялову – 18, Тимуру Ібрагімову – 17 років, Сейрану Салієву – 16, Серверу Мустафаєву – 14, Серверу Зекір’яєву – 13, Едему Смаїлову – 13. Ернеса Аметова визнано невинуватим і звільнено в залі суду.