Російські окупанти в Криму відкрили нове СІЗО на 300 місць

Російські окупанти у тимчасово окупованому Криму відкрили новий слідчий ізолятор на 300 місць. Він знаходиться на території виправної колонії суворого режиму № 1 у Сімферополі.

Про це повідомляє КримSOS.

До цього часу на території Криму існувало єдине СІЗО – у Сімферополі, розраховане на 747 осіб. Воно переповнено. Ще до початку повномасштабної війни кількість арештантів у СІЗО № 1 перевищувала припустиму майже вдвічі.

Наразі відомі факти викрадення українців російськими військовими на тимчасово окупованих територіях материкової частини України і перевезення їх до СІЗО Сімферополя. За даними представництва президента України в АРК, під ув’язнення військовополонених та цивільних заручників віддано один із блоків сімферопольського СІЗО. Там утримують і катують незаконно затриманих громадян України.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter