Російські силовики в Криму затримали мешканку Керчі за побажання смерті військовим РФ

В тимчасово окупованому Криму російські силовики затримали 30-річну мешканку Керчі за те, що вона у телеграм-чаті бажала смерті військовим РФ, які беруть участь у війні проти Україні.

Про це повідомляє пропагандистське інформагентство “Крыминформ”.

“Встановлено, що 30-річна мешканка міста Керчі опублікувала в груповому чаті месенджера Telegram текстові коментарі, які містять заклики до здійснення насильницьких дій щодо групи осіб, виділеної за ознакою національності (росіян)”, – цитують пропагандисти “представницю УФСБ по Криму та Севастополю” Олену Варламову.

Затримана жителька Керчі після вибуху на Кримському мості активно виступала в соцмережах зі схваленням дій України, висловлювала побажання смерті російським окупантам, які воюють в Україні проти українського народу.

Щодо неї відкрито кримінальну справу за ч. 2 ст. 280 Кримінального кодексу РФ, за якою встановлено підвищену відповідальність за публічні заклики, скоєні за допомогою засобів чи інформаційно-телекомунікаційних мереж, зокрема Інтернет-мережі. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі до п’яти років.

Крім того, вирішується питання про притягнення мешканки до адміністративної відповідальності за “дискредитацію ЗС РФ” (стаття 20.3.3 КоАП РФ).

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter