Співробітники ПВК Вагнера та ФСБ запросили притулок у Франції та будуть свідчити проти путінського режиму — The Insider

Співробітник ПВК Вагнера та працівник ФСБ запросили політичний притулок у Франції, зараз вони надають свідчення, які допоможуть міжнародному розслідуванню військових злочинів Росії. У свідченнях представлені і корупційні схеми ФСБ, та історії створення ПВК Вагнера як «філії» ГРУ.

Про це посилаючись на голову проекту Gulagu.net Володимира Осєчкіна пише The Insider.

За його словами, за останні місяці вже кілька співробітників спецслужб змогли виїхати з Росії та попросити притулок. Вони також дають свідчення.

«Одна людина має відношення до роботи штабу та команди Пригожина, друга — співробітниця ФСБ. Обидва опинилися в одному літаку і обидва надіслали, згідно з правилами, свої посадкові талони”, – розповів Осєчкін.

Він також додав: один із великих зарубіжних телеканалів робить матеріал за свідченнями одного з них стосовно того, як було створено ПВК Вагнера при Міноборони РФ при ГРУ, як держава створила систему фінансування та постачання ПВК і як ці секретні підрозділи брали участь у диверсійній роботі на сході України безпосередньо в Луганській області.

Співробітниця ФСБ, за даними Осєчкіна, має досить серйозний інсайд, пов’язаний з документообігом, з великою кількістю важливої ​​інформації, яка буде поетапно опублікована. Там і у зв’язку з вторгненням в Україну, і за процесами, що відбуваються останнім часом, по лінії департаменту контррозвідки та Міністерства оборони.

“За останні місяці низка людей, які мали пряме відношення до режиму Путіна, залишили Росію, в одну з країн ЄС прилетіла голова одного із судів і дає досить докладні та послідовні свідчення про те, як ФСБ та адміністрація Путіна поглинули незалежну судову систему та підкорили суддів. перетворивши систему на філію, яка приймає трафаретні рішення щодо телефонного дзвінка від кураторів», – додав голова проекту Gulagu.net Володимир Осєчкін.