“Суд” у Криму засудив до 3 років тюрми кримського татарина, який кинув “коктейль Молотова” у будівлю сільради на знак протесту проти війни

“Совєтський районний су” у тимчасово окупованому Криму виніс вирок кримському татарину Азізу Файзулаєву, який в червні 2022 року кинув коктейль із запалювальною сумішшю в будівлю сільради в с. Пушкіно Радянського району на знак протесту проти війни в Україні. Файзулаєва засуджено до 3 років колонії. 

Про це повідомили у прес-службі окупаційного “суду”.

Там заявляють, що Файзулаєв нібито визнав себе винним у висунутому йому обвинуваченні, однак від надання свідчень відмовився на підставі положень ст. 51 Конституції РФ.

Суд визнав підсудного винним у скоєному злочині, призначивши йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму.

Також з підсудного стягнуто суму матеріальних збитків у розмірі 700 065,86 рубля, оскільки, нібито внаслідок дій Файзулаева сталося займання депутатської кімнати та знищено частину майна.

Вирок Фейзуллаєву оголосив “суддя” Ігор Бражник.

Нагадаємо, Азіза Файзулаєва  затримали російські силовики вранці 7 червня на території тимчасово окупованого Криму.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter