ВАКС виніс вирок ексголові райдержадміністрації Одещини: 8 років колонії за хабар

Вищий антикорупційний суд засудив до 8 років позбавлення волі колишнього голову та ексспівробітницю Кілійської районної державної адміністрації Одеської області. Їх визнали винуватими в одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомили ВАКС і Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

відомства не вказують прізвища, однак відомо, що йдеться про ексголову Кілійської РДА Віктора Грєкова та ексголовну спеціалістку цієї РДА Тетяну Волкову.

«17 жовтня колегія суддів ВАКС визнала винуватими колишнього голову та колишню співробітницю Кілійської РДА Одеської області у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 368 КК України та ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України відповідно. ВАКС ухвалив призначити покарання кожному обвинуваченому у виді позбавлення волі на строк 8 років з позбавленням права обіймати посади державної служби в органах державної влади та інших державних органах, їхніх апаратах строком 3 роки, з конфіскацією всього майна», – інформує суд.

У САП повідомили, що обох обвинувачених визнали винуватими у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди у розмірі 2300 доларів за погодження в інтересах третьої особи документів на отримання 2 га землі, розташованої на території Вілківської міської ради Одеської області.