Викраденого 3 місяці тому 23-річного кримського татарина з Новоолексіївки утримують в Криму, звинувачують у фінансуванні “Азову”

Кримського татарина, мешканця Новоолексіївки Генічеського району Аппаза Куртамета, якого російські окупанти викрали на адмінмежі з окупованим Кримом, коли він їхав на півострів до родичів, утримують в кримському СІЗО та звинувачують у “фінансуванні полку “Азов”. 

Про це повідомляє КримSOS.

10 жовтня «Київський районний суд» Сімферополя заарештував Аппаза Куртамета до 5 грудня.

Кримського татарина звинувачують у фінансуванні полку “Азов” (стаття 208 КК РФ «Організація незаконного збройного формування чи участь у ньому»).

Аппаза Куртамета викрали російські силовики 23 липня на пункті пропуску до тимчасово окупованого Криму. наступного дня на телефон матері Куртамета зателефонував невідомий і повідомив, що її син затриманий при проходженні контролю документів на КПВВ «Чонгар».

Також, за інформацією правозахисників, за два тижні невідомі подзвонили й батькові Куртамета, повідомили, що його син перебуває у фільтраційному таборі і попросили не «створювати галас

Упродовж майже трьох місяців місце перебування та правовий статус Аппаза Куртамета були невідомі. Також не було інформації про причину утримання, до нього не допускали адвоката.