Заступник голови Верховного суду України Львов, який має громадянство РФ, досі не відсторонений від посади

Заступник голови Верховного суду україни, голова Касаційного господарського суду у його складі Богдан Львов, який має російське громадянтсво, досі не відсторонений від посади. Судді КСУ не набрали необхідної кількості голосів. 

Про це повідомляє Бюро судової інформації.

У понеділок, 3 жовтня, у Касаційногому господарському суді відбулись збори суддів щодо дострокового припинення повноважень голови КСУ Богдана Львова, який має громадянство країни-терориста Росії.

Судді проголосували. Для припинення повноважень Львова не вистачило одного голосу.

Тим часом Служба безпеки України офіційно підтвердила наявність у заступника голови Верховного суду України Богдана Львова російського громадянства.

«Служба безпеки України проінформувала Верховний суд, що за результатами перевірки встановлено, що Львов Богдан Юрійович (дата народження 28 вересня 1967 року, місце народження – місто Запоріжжя) отримав паспорт громадянина Російської Федерації № 4512799636 від 17.10.2012, який продовжено Львовом Б.Ю. замість паспорту громадянина Російської Федерації, який втратив чинність, № 4598589684 від 22.07.1999», – йдеться у повідомленні Верховного суду.

Раніше Богдан Львов стверджував, що документ, що підтверджує громадянство РФ, який оприлюднили журналісти програми “Схеми”, сфальшований. За його словами, у розслідуванні журналістів  оприлюднена форма, яку він нібито заповнив для отримання паспорта РФ, коли досяг 45-річчя. Водночас він стверджує, що станом на дату заповнення цієї форми — 26 жовтня 2012 року, зразок цієї форми у РФ ще не був затвердженим.