60-річного львів’янина засудили до 2 років умовно за пропаганду війни

Франківський районний суд Львова визнав засудив до 3 років умовно 60-річного львів’янина, який в «Однокласниках» публікував пости на підтримку війни Росії проти України. 

Згідно матеріалів справи, після початку повномасштибного вторгнення, з березня до кінця квітня 2022 року, чоловік в соцмережі «Однокласники» поширював матеріали з публічними закликами до розв’язання воєнного конфлікту, пише Судовий репортер.

1 березня цього року Ігор вперше розповсюдив публікацію з текстом «Z — поддержи наших», а потім ще декілька подібних:

  • «За победу, поддержим наших. За победу. За победу задача будет выполнена».
  • «Поддержим Путина. Поздравляем с началом освобождения отечества».
  • «Нацисты 19 ракетной бригады укрорейха, которые пускают точки-У по территорию ЛДНР и РФ, в том числе по Донецку».

Крім цього, на особистій сторінці львів’янина  з’являлися пости про загиблих «ЛДНРівців» чи так звану ліквідацію українських «неонацистів».

  • «Украинские позиции ровнять землей, чтобы ни одна (*ука) приехавшая пострелять русню в живых не осталась. Пленных не брать. Смерть бандеровским сволочам».
  • «Россия бросила вызов Америке. Идет война за передел мира, против фашизма, в которой Россия воюет за будущее своих поколений. Будьте мужественными, поддержите свою родину».
  • «Россию не остановить, бандеровщина будет уничтожена».

До суду надійшла угода про визнання винуватості. Суд засудив його до 3 років позбавлення волі та звільнив від покарання з іспитовим терміном 2 роки та конфіскацією ноутбуку.

60-річний Ігор за професією  радіомонтажник, спеціалізується на виготовленні приладів контролю для атомних електростанцій. Захисник наданий йому від Центру надання безоплатної правової допомоги.