Агента ФСБ в Одесі засудили на 15 років

Київський районний суд Одеси виніс вирок місцевому жителю – 15 років ув‘язнення із конфіскацією майна. Його визнано винним у державній зраді, колабораціонізмі та організації викрадення людини. 

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

За інформацією слідства, засуджений мав проросійську позицію та брав участь у проросійських політичних заходах з 2014 року. А з початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України вступив у злочинну змову із кураторами спецслужб держави-агресора для підривної діяльності на території регіону: сформував злочинне угруповання, члени якого збирали інформацію щодо місць дислокації військових об’єктів на території Одеси, а також відомості щодо активістів та інших осіб, які активно висловлюються на підтримку державного суверенітету України.

22 серпня 2022 року за дорученням кураторів вказані особи розмістили на житловому будинку у місті Одеса прапор Російської Федерації із підписом: «Одесса — русский город». Фото цього прапору у подальшому були використані російськими пропагандистськими ЗМІ.

Також угруповання розробило план насильницького викрадення мешканця міста Одеса, який не підтримував збройну агресію РФ проти України. Зловмисники планували утримувати чоловіка в підвалі та за допомогою наркотичних засобів і тортур змусити його переоформити свою нерухомість та віддати цінне майно.

У межах слідства за дорученням прокурора проведено імітування обстановки викрадення людини, в ході якого троє членів злочинної групи були затримані «на гарячому».

Розслідування щодо співучасників продовжується.