Ексдепутата Верховної Ради Криму та співвласника “Кримтеплиці” Васильєва засуджено до 12 років тюрми за держзраду

Святошинський райониий суд Києва засудив до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна колишнього депутата Верховної Ради Криму, який голосував за “референдум”, і співвласника найбільшого виробника тепличних і грунтових овочів на півострові – “Кримтеплиця” Олександра Васильєва. 

Суд почав розгля справи за обвинуваченням Васильєва у державній зраді влітку 2017 року. Підготовче засідання тривало більше двох років, перш ніж суд ухвалив слухати справу заочно, за відсутності Васильєва, який в Україні значиться у загальнонаціональному розшуку, повідомляється в Урядовому кур’єрі.

Наразі Олександр Васильєв перебуває на території тимчасово окупованого Криму, вирок йому оголошено заочно. Як тільки його буде затримано, його буде доставлено у колонію для відбування покарання.

У 2015 році рішенням Печерського суду Києва було зарештовано майно Олександра Васильєва: автомобіль «Мерседес», квартира, корпоративні права на ТОВ «ВТС Крим», футбольний клуб «Кримтеплиця», СВК «Донське», СТОВ «Кримтеплиця».

Олександр Васильєв – колишній депутат Верховної Ради Криму, член “Партії регіонів”. Навесні 2014 року голосував за проведення незаконного “референдуму” та публічно підтримав окупацію півострова Росією. Васильєву разом з його сином належать 70% частки найбільшого виробника овочів в Криму – “Кримтеплиця”. Також він володіє 50% АТД Кримтеплиця” і 50% “Крим-Агроінвест”. Є генеральним директором футбольного клубу “Кримтеплиця”.

У 2015 році Олександр Васильєв отримав орден “За верность долгу” – за заслуги в період організації незаконного “референдуму”.