Колишнього “військового прокурора” Криму Няньчура засуджено до 12 років тюрми за державну зраду

Колишнього “військового прокурора” окупованого Криму Сергія Няньчура засуджено до 12 років позбавлення волі за державну зраду. 
Про це повідомляє Прокуратура Автономної республіки Крим.
За даними Бюро судової інформації, засуджений – громадянин України, державний радник юстиції 3 класу Сергій Няньчур, який після окупації Криму перейшов на службу до Росії.
“З 2012 по 2014 рік засуджений обіймав посаду військового прокурора Кримського регіону. У березні 2014 року він перейшов на службу до незаконно створеної «військової прокуратури Чорноморського флоту РФ», обійнявши там керівну посаду «заступника військового прокурора». Одночасно з цим окупанти присвоїли засудженому звання «генерал-майора юстиції РФ», – повідомили в прокуратурі АРК.
Так своїми діями та рішеннями «прокурор» забезпечував функціонування окупаційних органів військової прокуратури на півострові та окупаційного режиму загалом, а також сприяв у проведенні підривної діяльності проти України.

Крім того, відомо, що Няньчур позивався до суду в інтересах міноборони РФ стосовно майна міноборони України.

Суд виніс вирок Сергію Няньчуру заочно. Його оголошено у розшук. Він відправиться відбувати покарання одразу після затримання.
Нагадаємо:
  • У лютому 2021 року Рада нацбезпеки і оборони запровадила проти Няньчура санкції.
  • 1 лютого 2017 року прокуратура АРК за результатами проведеного попереднього розслідування повідомила про підозру в зраді колишньому прокурору Кримського регіону з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Сергію Няньчура.
  • У березні прокурор-зрадник був оголошений в розшук.