Колишню кримську “чиновницю” з “мінпродполітики” засудили до 12 років тюрми

Галицький районний суд міста Львова засудив колишню співробітницю «Міністерства промислової політики Республіки Крим» Тетяну Незеленнікову до 12 років позбавлення волі за скоєння державної зради. 

У судових дебатах прокурор Олег Телефанко клопотав для кримської “ексчиновниці” про 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, класифікуючи цей злочин як особливо тяжкий. Проте суддя Наталія Зубачик зменшила тюремний строк до мінімальних 12 років, – пише Судовий репортер.

Засуджена своєї провини не визнала.

“Я не проводила ніяку підривну діяльність, нічого такого, у розумінні підривної діяльності… Я просто працювала, щоб заробити собі на життя, мати змогу допомагати батькам-пенсіонерам. Вони потребували постійного лікування. В прошлому році і мама хворіла, і тато, я їздила до них… Навіть, коли я працювала, моя робота не була спрямована на проведення якоїсь підривної діяльності, бо це не було пов’язано з тим. Нашкодити економіці України, навіть своєю діяльністю – я не мала змоги цього… Пан прокурор такий строк вимагає, що це?! Я так вважаю, що це не є правильним і вірним. Тому я ще раз хочу на цьому наголосити, я ніякої підривної діяльності не проводила, — говорила Незленнікова.

Тетяна Незленнікова –  уродженка міста Кам’янське Дніпропетровської області, з 1987 року жила в  Сімферополі. До окупації Криму була заступником начальника управління торгівлі та побутових послуг Мінекономіки в АР Крим. У 2014 засуджена обійняла посаду заступника начальника управління незаконно створеного «Міністерства промислової політики Республіки Крим». У тому ж році Незленнікова успішно пройшла курс в Російській академії народного господарства та державної служби при президентові РФ.  У 2020-му жінка отримала нагороду від окупаційної влади: «За многолетний добросовестный труд”. 

Незленнікова працювала в «міністерстві» до квітня 2021-го, поки не вийшла на пенсію.

За матеріалами судової справи, засуджена входила до кількох створених комісій при «Раді міністрів Республіки Крим». Одна з таких стосувалася благодійної допомоги, яка надходила до Криму, у зв’язку з обмеження подачі електропостачання. Незеленнікова увійшла до комісії як прессекретар.

До початку повномасштабного вторгнення Росії Незленнікова приїхала у своє рідно місто Кам’янське Дніпропетровської області на похорон батька. Після 24 лютого Незленнікова не змогла повернутись в окупований Крим, і намагалась виїхати з України. У квітні її було затримано, коли вона прямувала Варшави.