Кримському політв’язню, фігуранту “справи Хізб ут-Тахрір” Марлену Мустафаєву подовжили арешт

Марлен Мустафаєв Фото: Кримська солідарність

“Суд” в тимчасово окупованому Криму подовжив політв’язню, фігуранту так званої “справи Хізб ут-Тахрир” Марлену Мустафаєву термін тримання під вартою до 10 лютого 2023 року. 

Про це повідомляє рух Кримська солідарність.

Активіста повідомляють, що “судова справа” проти Марлена Мустафаєва знаходиться на останній стадії розгляду, “суд” мав перейти до дебатів, але адвокати наполягли на додатковому вивченні доказів обвинувачення.

“Катерина Бойко (адвокатка, – ред.) зазначила, що, окрім впевненої позиції її підзахисного, «автори та номери на знайдених у будинку Мустафаєва книгах не збігаються з авторами та номерами тієї літератури, яку Мін’юст назвав екстремістською та забороненою». Суд не зміг відмовити у задоволенні цього прохання, оскільки КПК не передбачає іншої відповіді на це питання, крім позитивної. На жаль, на проведення дактилоскопічної експертизи такі законодавчі норми не діють”,- повідомили у Кримській солідарності.

Обвинувачення стверджує, що Марлен Мустафаєв є членом ісламської політичної партії «Хізб ут-Тахрір». І нібито разом із Азаматом Еюповим, Різою Омеровим та Айдером Джаппаровим «організував у Білогірську терористичний осередок». Насправді чоловік займається авторемонтом, брав участь у мусульманських похоронних обрядах. Активно відвідував суди та допомагав сім’ям політв’язнів. Є волонтером «Кримської солідарності».

Марлен Мустафаєв відкидає обвинувачення та наполягає, що невинний.

Нагадаємо:

  • Вранці 9 лютого окупаційні силовики провели обшуки у будинках чотирьох кримських татар. Чоловіків затримали.
  • Так звані «Київський районний суд» у Сімферополі та «Ленінський міський суд» у Севастополі заарештували чотирьох затриманих 9 лютого кримських татар: Марлена Мустафаєва, Ансара Османова, Аметхана Абдулвапова та Ернеста Сейтосманова на 2 місяці.