“Міністру охорони здоров’я” Криму повідомили про підозру у колабораціонізмі

Українські правоохоронці повідомили про підозру у колабораційній діяльності так званому “міністру охорони здоров’я” окупованого Криму. Він змінив медичну систему півострова під військові потреби Збройних сил Росії. 

У Службі безпеки України повідомили, що «посадовець» організував постачання лікарських засобів, обладнання і автомобілів з медзакладів півострова на потреби російських військових, які атакували південь України.

Також за його вказівкою місцеві лікарні переобладнано під військові шпиталі.

Підозрюваний – Скрупський Констянтин Вікторович, він колишній головний санітарний лікар Феодосії і Судака. У лютому 2014 року підтримав окупацію Криму Росією, приєднався до лав окупаційної адміністрації та вступив до кремлівської партії «Єдиная Россия», від якої був «депутатом Судакского горсовета».

У жовтні минулого року представники кремля призначили його «первым заместителем министра здравоохранения» в Криму, а 22 липня цього року він очолив це «міністерство».

До його основних завдань входило «переформатування» системи охорони здоров’я півострова для потреб повномасштабної агресії РФ.

Нагадаємо, у 2020 році Дніпровський районний суд Києва засудив колишнього «міністра охорони здоров’я Республіки Крим» Петра Міхальчевського до 10 років позбавлення волі за державну зраду. Міхальчевський подав на вирок апеляційну скаргу.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter