Поліція затримала екссуддю-втікачку, засуджену до 6 років тюрми за хабар

Поліція затримала у Київській області колишню суддю Броварського міськрайонного суду Ганну Білик, яка переховувалась від правосуддя. Торік її було визнано винною в отриманні хабара та засуджено до 6 років позбавлення волі. Вона перебувала у розшуку. 

Про це  повідомив начальник Нацполіції у Київській області Андрій Нєбитов.

«Свого часу необґрунтованість  вироків Ганни Білик відверто дивували суспільство і навіть її колег суддів. Перебуваючи під слідством за хабарництво з 2017 року, суддя встигла прийняти велику кількість рішень іменем України. Один  із найбільш гучних епізодів  – зґвалтування 16-річної дівчини сироти», – зазначив Нєбитов.

Тоді правоохоронці затримала двох підозрюваних, втім колишня служителька Феміди призначила їм запобіжний захід у вигляді незначної застави, через що кривдники вийшли на волю.

“Ще влітку 2021 року Вищий антикорупційний суд оголосив Ганні Білик вирок – шість років позбавлення волі за хабарництво, а в січні вже цього року винесла відповідну ухвалу і Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду. Втім, війна дала змогу екссудді переховуватись і ухилятись від виконання покарання”, – повідомив глава поліції Київської області.

Втікачку оголосили в розшук. Сьогодні екссуддя перебуває в СІЗО. За рішенням суду, вона відбуватиме покарання у вигляді шести років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.