Правоохоронці на Харківщині виявили 25 катівень, які облаштували росіяни під час окупації

Українські правоохоронці виявили у Харківській області  25 катівень, які облаштували росіські військові під час окупації частни території. Там вони утримували та катували українців.

Про це повідомив начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

З початку повномасштабного вторгнення слідчими та дізнавачами поліції в Харківській області зареєстровано 542 кримінальні провадження за колабораційну діяльність, повідомлено про підозру 126 колаборантам, скеровано до суду 59 справ. Також слідчі виявили вже 25 катівень, які організували росіяни під час окупації”, – йдеться у повідомленні.

Болвінов зазначив, що проведено детальні огляди місць утримання і катування людей – вилучені відбитки пальців, ДНК, документи, чорнові записи та предмети, що свідчать про злочини загарбників.

Керівник Слідчого управління додав, що наразі правоохоронці працюють над встановленням свідків та потерпілих від злочинів російських військових.

Нагадаємо:

  • У Херсонській області поліцейські виявили 11 місць незаконного утримання громадян.
  • Служба безпеки України виявила чергову катівню росіян у звільненому після тимчасової окупації Святогірську Донецької області. Катівня була облаштована в пансіонаті відпочинку неподалік від Святогірської Лаври.