Прокуратура АРК повідомила про підозру кримському підприємцю, який забезпечив проведення “референдума”

Прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила підприємцю з Криму про підозру у співпраці з ворогом та забезпеченні проведення незаконного “референдуму” й виборів на тимчасово окупованому Росією півострові. 

Про це повідомили у прокуратурі АРК.

За матеріалами слідства, підозрюваний зареєстрував на території Криму підприємство відповідно до російського законодавства, відкрив фірму на порталі «державних закупівель», розуміючи, що кінцевим користувачем послуг будуть бюджетні установи держави-окупанта та її окупаційної адміністрації.

“Власник компанії уклав контракт з так званою виборчою комісією Республіки Крим на придбання та постачання товарів для забезпечення її діяльності. Укладення угоди матеріально сприяло проведенню так званих місцевих виборів на території Криму та цьогорічного псевдоголосування щодо «входження» Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей до складу РФ. За свої послуги він отримав кошти з бюджету ворога”, – повідомили в прокуратурі.

За даними Бюро судової інформації, йдеться про Іванцова Дмитра Олександровича. Він є генеральним директором компанїі “Ланта”, яка була зареєстрована у червні 2014 року та спеціалізується на оптовій торгівлі  книгами, газетами та журналами, паперовими та канцелярськими товарами.