Стали відомі імена 11 організаторів “референдуму” у Запорізькій області

Служба безпеки України встановили імена ще 11 організаторів псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Вони складали “виборчі списки” та відправляти їх до окупаційної адміністрації.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

“Зловмисники входили до складу створених агресором “территориальных избирательных комиссий” в Енергодарі, Мелітополі та Кам’янці-Дніпровській. Серед одинадцяти викритих колаборантів четверо перебували на “посадах” так званих голів “теризбиркомов”. Саме вони організовували у містах агітаційну кампанію на підтримку фейкового плебісциту і закликали людей брати в ньому активну участь”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці зафіксували факти сприяння російським пропагандистам у підготовці сюжетів для російських ЗМІ. Співробітники СБУ задокументували факти злочинної діяльності колаборантів та їхніх кремлівських “кураторів”.

11 встановленим особам повідомлено про підозру в колабораційні діяльності.

Нагадаємо, на окупованій території Запорізької області участь у так званому «референдумі», який організували російські загарбники, взяли лише 0,5% мешканців регіону.

Натомість російські пропагандистські ресурси повідомили, що на окупованій території Запорізької області за входження до складу РФ «проголосували» 93,11% учасників «референдуму». При цьому явка становила 85,4%.

Як повідомлялося, «референдум» про «приєднання» окупованих українських територій до Росії кремлівські технологи розтягнули майже на тиждень – сподіваючись, що членам «комісій» разом з автоматниками вдасться дійти кожного мешканця окупованого півдня. Про те, як окупанти створювали ілюзію волевиявлення у Херсоні, Новій Каховці, Генічеському, Мелітополі та Бердянську, читайте у матеріалі Центру журналістських розслідувань: «Окупендум. Якщо ви ще не за Росію – ми прийдемо до вас».