Суд заарештував майно Богуслаєва та начальника департаменту «Мотор Січі» майже на мільярд гривень

Затримання СБУ В'ячеслава Богуслаєва, Запоріжжя 22.10.2022 Фото: t.me/Tsaplienko

Суд наклав арешт на все майно президента АТ «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва та начальника Департаменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства накладено арешт.

Про це повідомляє СБУ.

Загальна сума заарештованих активів складає близько мільярда гривень. Це кошти у гривневому еквіваленті, а також транспортні засоби та нерухомість обох фігурантів.

В ході розслідування співробітники СБУ встановили, що керуючий «Мотор Січі» є акціонером банку, якому належить 100% корпоративних прав ще однієї фінустанови – ПАТ «Мотор Банк».

Також викрито причетність високопосадовця до комерційної діяльності кількох українських підприємств, у яких він володіє значним пакетом акцій.

Як повідомлялось, 22 жовтня у Запоріжжі співробітники СБУ затримали президента АТ «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва та начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства, яких підозрюють у колабораційній діяльності і пособництві Росії.

Нагадаємо:

  • У березні 2021 року РНБО України ухвалила рішення про повернення заводу «Мотор Січ» у державну власність. На такий крок держава зважилася після того, як Богуслаєв продав понад 50% акцій підприємства, які йому належали, китайській Skyrizon Aircraft Holdings Limited за 250 млн доларів.
  • 4 серпня 2020 року група DCH українського олігарха Олександра Ярославського заявила, що спільно з китайськими інвесторами, що представляють Skyrizon Aircraft Holdings Limited, розвиватимуть авіапідприємство «Мотор Січ» і українське авіабудування.
  • 20 листопада АМКУ відхилив заявку DCH Олександра Ярославського і його китайських партнерів Skyrizon про покупку контрольного пакету акцій ПАТ «Мотор Січ».
  • Пов’язаний із китайською армією холдинг цікавили технології створення турбореактивних двигунів для літаків і крилатих ракет для китайської авіаційної промисловості. Проти передачі цих технологій Китаю виступали США.