В Криму засудили матроса за заклики вбивати російських військових, які воюють проти України

Незаконно створений “Керченський міський суд” в Криму виніс вирок матросу, який закликав вбивати російських військовослужбовців, які воюють проти України. “Суд” призначив йому покарання – рік позбавлення волі умовно. 

Російські ЗМІ з посиланнмя на пресслужбу “суду” повідомляють, що засуджений – 36-річний житель Євпаторії, матрос на судні, і 14 травня він нібито “закликав необмежене коло осіб до здійснення насильницьких дій щодо групи осіб об’єднаних за національною ознакою – росіяни, що є екстремістською діяльністю”.

За матеріалами справи, засуджений розмістив у груповому чаті на 23 особи відеоматеріали, що містять кадри, на яких військовослужбовці Збройних сил України закликають здаватися та загрожують розправою військовослужбовцям Збройних сил Росії, які воюють проти України.

Матрос також закликав двох членів екіпажу судна до вбивства російських військовослужбовців, які воюють на території України.

36-річного євпаторійця “суд” призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на один рік, з випробувальним строком на один рік, а також позбавив права обіймати посади в органах місцевого самоврядування, засобах масової інформації, викладацькою діяльністю, організацією масових заходів строком на два роки.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter