Верховний суд підтвердив вирок ексдепутату Київської облради Мефодію: 2,5 роки тюрми за хабар

Касаційний кримінальний суд у складі Верховного суду підтвердив вирок колишньому депутату Київської обласної ради Олександру Мефодію, якого у 2020 році було визнано винним у вимаганні хабара та засуджено до 2,5 років позбавлення волі 

Таке рішення суд ухвалив 21 листопада.

«Вирок Вищого антикорупційного суду від 15 червня 2020 року та ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 1 лютого 2022 року щодо (Олександра Мефодія – ред.) залишити без зміни, а касаційну скаргу з доповненнями захисника – без задоволення», – йдеться в рішенні.

Як відомо, 15 червня колегія суддів ВАКС визнала Мефодія винним у зловживанні впливом поєднано з вимаганням неправомірної вигоди. За мтаеріалаими слідства, він за 5 тисяч доларів обіцяв приватному підприємцю вплинути на співробітників правоохоронних органів у здійсненні підприємницької діяльності, що стосується заготівлі деревообробної продукції. Суд засудив його до позбавлення волі строком у 5 років із частковою конфіскацією майна. Пізніше Апеляційна палата ВАКС зменшила покарання до 2,5 років позбавлення волі.