Двох військових РФ засудили до 12 років в’язниці за тортури над цивільними

Двох російських військовослужбовців 5 окремої танкової бригади ЗС РФ, які катували, а потім обікрали цивільних на Київщині засудили до 12 років позбавлення волі. Їх визнали винними в порушенні законів і звичаїв війни.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

“Прокурори у суді довели, що на початку березня 2022 року військовослужбовці 5 окремої танкової бригади ЗС РФ в/ч 46108 м. Улан-Уде, перебуваючи у селі Бузові Бучанського району Київської області, жорстоко поводилися з місцевим населенням, серед яких були жінки та діти”, – йдеться у повідомленні.

Російські окупанти вдерлися до приватного будинку, били та катували чотирьох чоловіків на очах жінок і малолітніх дітей та погрожували їм зброєю.

За даними прокуратури, після знущань та погроз росіяни заволоділи грошима та цінними речами, що належали потерпілим.

Російських військових визнали винними у порушенні законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter