ФСБ заявляє, що в Севастополі затримано двоє “агентів СБУ”: нібито “передавали дані про об’єкти міноборони РФ”

Федеральна служба безпеки у тимчасово окупованому Криму заявила про затримання двох місцевих жителів. Їх підозрюють у нібито “співпраці з Службою безпеки України”.

За версією ФСБ, затримані є “прихильниками української ідеології”, окупаційні силовики вважають, що чоловіки збирали інформацію про військові об’єкти на території Севастополя та передавали дані в Україну, пише російське пропагандистське агенство “РИА Новости”.

“В результаті проведення комплексу контррозвідувальних заходів припинено протиправну діяльність двох громадян РФ, підозрюваних у скоєнні державної зради у формі шпигунства на користь Служби безпеки України”, — уточнюється в повідомленні ФСБ.

Як вважають спецслужби РФ, одного із севастопольців у 2016 році було завербовано СБУ. Після початку повномасштабної війни він передавав інформацію про розташування об’єктів Міноборони РФ.

Влітку цього року він набито залучив до “шпигунства” ще одного місцевого жителя, який нібито через WhatsApp передавав в Україну дані про об’єкти ФСБ.

Стосовно затриманих кримчан порушено кримінальні справи про “державну зраду”. Ленінський районний суд Севастополя ув’язнив чоловіків під варту терміном на два місяці.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter