Кримського викладача, проти якого відкрили “справу” за українські пісні, суд посадив під домашній арешт

Незаконний “Центральний районний суд” Сімферополя відправив на два місяці під домашній арешт місцевого жителя, колишнього викладача Білогірського технікуму Андрія Білозерова, якого обвинувачують у нібито повторній “дискредитацію” армії РФ через допис у соцмережі “ВКонтакте”.

«23 грудня відбувся суд, за статтею 280.3 КК РФ – дискредитація ЗС РФ. Мені присудили два місяці домашнього арешту – з 21 грудня 2022 року до 21 лютого 2023 року», – повідомив Андрій Білозеров виданню Крим.реалії.

У пості Білозерова від 9 жовтня, через який завели справу, йшлося: «Невинних дітей і жінок України на Донбасі 8 років бомбили ЗС РФ, повертаючи гармати з передової у бік Донецька, а останні півроку знову ж таки ЗС РФ бомблять українські міста й вбивають українських жителів».

Раніше “суд” вже заарештовува Білозерова на 13 діб за статтею про демонстрацію забороненої символіки через те, що він увімкнув своїм студентам у технікумі відео з піснею «Байрактар». На викладача донесли його ж учні. Після цього випадку Білозерова звільнили з посади.

28 жовтня Білозерова відправили під адміністративний арешт на 14 діб за статтею про заборонену символіку, цього разу через публікацію у «ВКонтакте» пісні «Червона калина». Під час затримання його побили.