Окупанти в Криму посилюють заходи з пошуку партизан, особлива увага до кримських татар – ЦНС

В окупованому Криму російські загарбники посилюють контрдиверсійні заходи для виявлення підпільних мереж українських партизан. Особливий акцент робиться на кримських татарах.

Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

«Росіяни посилюють контрдиверсійні заходи на тимчасово окупованих територіях України. Зокрема, особлива увага відводиться АР Крим. Там російські спецслужби отримали завдання виявити підпільні мережі українців. Для цього будуть проведені вибіркові обшуки в квартирах та будинках кримчан. Акцент робитимуть на представниках кримськотатарського народу», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, згідно із завданням, росіяни мають перевірити підвали та гаражі, а також телефони та комп’ютери з метою пошуку інформації, яка вкаже на співпрацю із ЗСУ. В зв’язку з цим Центр національного спротиву закликав мешканців тимчасово окупованої території бути пильними та подбати про відповідність легендування, перевірити гаджети та подбати про «чистоту» в будинках.

«Такі заходи пов’язані й з отриманими Кремлем даними закритого соціологічного дослідження щодо суспільно-політичної ситуації на півострові. Зокрема, навіть ті мешканці, які раніше підтримували широкомасштабне вторгнення РФ в Україну, наразі апатичні до підтримки Москви. Це стосується й тих росіян, хто був переселений до Криму впродовж 8-ми років окупації», – вказали в ЦНС.

Як наголосили в Центрі, російське військово-політичне керівництво розуміє, що українські партизани відіграли важливу роль у звільненні Херсону від російських окупаційних військ. Тому, намагаються знайти нові методи боротьби з підпіллям у Криму.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter