Прокуратура АРК розпочала заочне розслідування справи проти “сенаторки від Криму” в Раді Федерації РФ Ольги Ковітіді

Суд дозволив прокуратурі Автономної республіки Крим проводити спеціальне досудове розслідування відносно «кримської сенаторки» Ольги Ковітіді.

Про це повідомляє прокуратура АРК.

За матеріалами слідства, після повномасштабного вторгнення РФ до України, у квітня цього року, Ковітіді неодноразово виступала на пропагандистських ресурсах країни-агресора.
“У своїх промовах публічно підтримувала незаконні дії держави-окупанта, спрямовані на підтримку війни в Україні, виправдовувала збройну агресію РФ проти України та здійснювала глорифікацію, тобто прославлення її учасників. Зокрема, у своїх виступах вона закликала до необхідності активізації «спецоперації», продовження вчинення російською армією воєнних злочинів та злочинів проти людяності на українській території, а також висловлювала вдячність «захисникам» та «визволителям», – розповіли у відомстві.

Ольга Ковітіді з моменту окупації Криму Збройними силами РФ у 2014 році, перейшла на бік окупантів та активно почала будувати власну «кар’єру». Спочатку її було призначено членом Ради Федерації Федеральних зборів Росії від окупаційної адміністрації РФ в Криму, а у 2019 році знову перепризначено.

Дії Ковітіді кваліфіковано як виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників (ч. 3 ст. 436-2 КК України) та колабораційна діяльність (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

“Сенаторці” загрожує  позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років.