СБУ затримала українця, який допоміг росіянам навести ракетний удар по школі та лікарні в Лимані

Служба безпеки України викрила чергового агента росіян, який  збирав розвіддані про розташування вогневих позицій та маршрути переміщення Сил оборони в регіоні та навів ракетний удар по Лиману.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

“Також він передавав ворогу координати об’єктів критичної інфраструктури та соціальних установ на території Лимана. Отримані відомості окупанти використовували для підготовки і проведення масованих ракетних обстрілів українського міста. За наводкою цього зловмисника російські загарбники здійснили повітряний удар по місцевій школі та обласній клінічній лікарні”, – йдеться у повідомленні.

Після ворожої атаки чоловік виходив на місцевість, щоб зробити фото-, відеофіксацію пошкоджених будівель і відправити “звіт” своїм російським кураторам.

Співробітники СБУ затримали коригувальника під час передачі розвідувальної інформації окупантам.

За даними слідства, затриманим виявився місцевий житель, якого у квітні цього року завербував представник спецслужб РФ для проведення підривної діяльності в регіоні.

Для комунікації використовували анонімні месенджери. Під час затримання правоохоронці вилучили мобільний телефон із доказами листування з ворогом.

Наразі українцю повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу Україну.

Чоловіка заарештовано.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter