Суд арештував готелі та ТЦ у Києві, Львові та Одесі, які належили росіянам

Печерський районний суд міста Києва наклав арешт на низку нерухомості, яка належала громадянам Росії. Йдеться про сім готелів та два торгівельних центри.

Про це розповіли у Державному бюро розслідувань.

Арешти наклали на готелі Premier Palace Hotel, Premier Hotel Rus, Premier Hotel Lybid та Premier Hotel Slavutych, що розташовані у Києві, Premier Hotel Dnister у Львові, Premier Hotel Odessa в Одесі, Premier Compass Hotel Oleksandriya у місті Олександрія, а також приміщення ТВК “Метроград” та ТРЦ “Метрополіс” у столиці.

Під арештом опинились й корпоративні права та акції визначених товариств.

Правоохоронці встановили, що номінальними бенефіціарними власниками цих об’єктів є іноземні громадяни та компанії-нерезиденти, які безпосередньо пов’язані із громадянами Росії, серед яких високопосадовці та депутати Держдуми Росії.

У ході розслідування детективи також мають перевірити причетність росіян до діяльності “злочинної організації, яка вчинила низку злочинів на території України”. Що це за організація, правоохоронці не уточнили.

“Встановлено, що учасники цієї організації протиправно заволоділи частиною енергетичної критичної інфраструктури України (обленерго) та іншими бізнесами країни”, – зазначили у ДБР.

Імен номінальних бенефіціарних власників арештованого майна детективи не називають, але за даними журналістів програми “Схеми”, мова йде про Олександра Бабакова – депутата та заступника голови Держдуми РФ, Михайла Воєводіна – згідно з даними слідства, так званого “злодія у законі” на прізвисько Міша Лужнецький, Євгена Гінера – президента московського футбольного клубу ЦСКА.

Нагадаємо, раніше Печерський районний суд Києва наклав арешт на контрольні пакети акцій підприємств критичної енергетичної інфраструктури «Херсонобленерго», «Кіровоградобленерго», «Житомиробленерго», «Рівнеобленерго» та «Чернівціобленерго», що входять у групу VS Energy. Її контролюють депутат Держдуми РФ Олександр Бабаков, член комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Євгеній Гінер та так званий “злодій в законі” на призвісько Міша “Лужнецький” Міхаіл Воєводін.