Суд у Литві підтвердив анулювання посвідки на проживання для матері дітей Шойгу

Вільнюський окружний адміністративний суд залишив чинним рішення Департаменту міграції про анулювання посвідки на проживання у Литві Єлени Камінскас – колишньої подруги глави Міноборони РФ Сергєя Шойгу і матері його дітей.

Про це пише LRT.

Суд у четвер оголосив, що не задовольнить апеляційні скарги Камінскас. Залишається в силі не лише рішення Департаменту міграції про анулювання її посвідки на тимчасове проживання, але й інші заборони.

Помічник голови суду зі зв’язків зі ЗМІ та громадськістю Аудріс Кутревічюс повідомив, що оскільки судові засідання були закритими для громадськості, було прийнято рішення не коментувати їх. Рішення суду може бути оскаржене до Вищого адміністративного суду Литви.

Відомо, що Єлена Камінскас вважається матір’ю позашлюбних дітей Шойгу, а троє з чотирьох її дітей є громадянами Литви. Згідно з документами, неповнолітня дочка Камінскас від попередніх стосунків із Шойгу стала громадянкою Литви у 2019 році, коли її всиновив її литовський чоловік Адольфас Камінскас.

Камінскас мала дозвіл на тимчасове проживання в Литві з 2017 року, але влітку втратила його і незабаром оскаржила це і ще два рішення Департаменту міграції: про заборону на в’їзд до Литви на п’ять років і заборону на в’їзд до країн Шенгенської зони на три роки. Причини, чому Камінскас була позбавлена цих дозволів, невідомі.

Нагадаємо, Литва слідом за Латвією з 8 грудня припинила мовлення російського телеканалу “Дождь”, якому анулювали ліцензію.