“Суд” в Криму засудив громадянську журналістку та активістку Ірину Данилович до 7 років позбавлення волі

Незаконний “Феодосійський міський суд” закінчив розгляд сфальшованої справи проти громадської журналістки та активістки Ірини Данилович. “Суд” визнав її винною у нібито “незаконному зберіганні вибухових речовин” та засудив до 7 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії загального режиму, а також зобов’язав сплатити штраф у розмірі 50 тисяч рублів.

Про це пише “Кримський процес”.

Співробітники ФСБ викрали у Феодосії громадянську журналістку, медика Ірину Данилович, яка висвітлює проблеми системи охорони здоров’я, 29 квітня 2022 року. Її обвинуватили у нібито «зв’язках з іноземною державою». Майже два тижні про місце перебування Данилович нічого не було відомо. Лише на тринадцяту добу після викрадення в СІЗО Сімферополя адвокату підтвердили, що Ірина Данілович перебуває в них. Ій повідомили про підозру у незаконних діях з вибуховими речовинами за ч.1. ст 222.1 Кримінального кодексу рф.

Нагадаємо:

  • Ірина Данилович розповіла про побиття та тиск з боку ФСБ: «Я вважаю, що це затримання було схоже на викрадення, а не затримання. Мені не було надано жодних документів, що дозволяють це. Після того, як мене привезли до будівлі ФСБ Сімферополя, я повністю пройшла особистий огляд, записаний на камеру співробітниками ФСБ. При цьому у мене не було виявлено жодних вибухових речовин і в моєму чохлі лежали вічка, і це все було зафіксовано на камеру. Співробітники ФСБ віддали мені сумку з моїми речами, але за три дні вони її знову забрали. Висунули мені ці звинувачення тільки в ніч з 6 на 7 число, до цього жодних вибухових речовин у мене не було. Вибухові речовини виникли тільки після того, як вони забрали у мене сумку, я досі їх навіть не бачила, мені ніхто не показав, нічого не показав. Усі ці 8 днів я перебувала у підвалі ФСБ під незмінним психологічним тиском. Тому я вважаю, що це звинувачення вигадане та сфальсифіковане», — заявляла активістка.
  • Також журналістка повідомляла, що протягом місяця в неї розвивається отит, вона втрачає слух, втім медичної допомоги у СІЗО не отримує.