Суд відкрив справу про банкрутство заводу “Азовсталь”

Господарський суд Запорізької області відкрив провадження у справі про банкрутство ПрАТ “Металургійний комбінат Азовсталь” у тимчасово окупованому Маріуполі.

Про це повідомляється в реєстрі YouControl.

Провадження відкрили 21 грудня. Зазначається, що строк подання заяв кредиторів з вимогами до боржника – протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення повідомлення про відкриття провадження.

19 грудня цей самий суд розпочав справу про банкрутство ще одного заводу групи «Метінвест» — «Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча» у Маріуполі.

Заводи постраждали під час боїв за Маріуполь.

У березні в “Метінвесті” заявляли, що “Азовсталь” зруйновано окупантами, але відбудувати завод можливо.

Маріуполь був заблокований російськими військами 1 березня. Захисники Маріуполя -представники полку Нацгвардії “Азов”, морські піхотинці, прикордонники, поліцейські були заблоковані на заводі “Азовсталь” з кінця квітня 2022 року, там же знаходились і цивільні, які укривались від російських обстрілів. 16 травня почалася евакуація важкопоранених бійців на окуповану територію. 20 травня Міноборони РФ заявило, що всіх бійців з “Азовсталі” виведено, і що з 16 травня з бункерів вийшло 2 439 осіб, яких росіяни вважають військовополоненими.

21 вересня в рамках обміну з російськими окупантами вдалося звільнити 215 українських захисників. Серед звільнених також прикордонники, поліцейські, моряки, нацгвардійці, ТРошники, митники, цивільні. Зокрема, Денис Прокопенко “Редіс”, Сергій Волинський “Волина”, Святослав Паламар, Денис Шлега, Олег Хоменко – командири з “Азовсталі”. Крім того, серед звільнених “азовці” Микола Кущ (Фрост) і Костянтин Нікітенко (Фокс), яких окупанти хотіли стратити.

Росії повернули кума президента РФ Володимира Путіна Віктора Медведчука і 55 російських окупантів.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter