У Сімферополі за побиття хлопця затримали представника Кадирова

В окупованому Сімферополі російська поліція затримала Хасана Ібрагімова, нещодавно призначеного представника глави Чечні Рамзана Кадирова на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей. Його та чотирьох інших силовиків з Чечні підозрюють у жорстокому побитті хлопця, який заступився за свою дівчину, до якої чіплялися кадирівці. Сам Кадиров у своїх дописах в соцмережах називає Ібрагімова «дорогой брат».

Про затримання у Криму кадирівських силовиків пишуть російські онлайн ресурси, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

За даними російських telegram-каналів, затримані Хасан Ібрагімов, заступник командира загону СОБР «Ахмат» Росгвардії, якого нещодавно Рамзан Кадиров призначив «представником Чечні в Херсонській та Запорізькій областях», та ще четверо лейтенантів, чиї прізвища не називають. Вони начебто приїхали до Сімферополя, щоб купити чорний «Ленд Крузер», а ввечері вирішили відпочити у клубі «Монро».

«Під час відпочинку один із поліцейських дозволив грубо розпустити собі руки — він схопив за сідниці незнайому відвідувачку. Це побачив її хлопець і, звісно, пішов розбиратися», — йдеться у повідомленні.

Кадирівці витягли хлопця надвір, де почали жорстоко бити. Охорона закладу не втручалася. Дісталося і дівчині, до якої вони чіплялися — вона намагалася розняти бійку, але в неї нічого не вийшло. На місце події прибули місцеві поліцейські. Один із кадирівців ударив поліцейського ногою під час затримання, тому проти нього довелося застосовувати газовий балончик.

Хасан Ібрагімов займає посаду заступника командира СОБР «Ахмат», який перебуває на окупованих територіях півдня України. У 2020 році Ібрагімов отримав з рук Кадирова найвищу нагороду Чечні — орден імені батька глави республіки Ахмата Кадирова.

Влада Чечні вже спростовує факт затримання в Сімферополі представника Кадирова.

Міністр Чечні із зовнішніх зв’язків Ахмед Дудаєв визнав, що інцидент був, але назвав його «побутовим».

«Все, що пишуть ЗМІ про затримання Ібрагімова — це неправда. Ніхто ні на кого заяви не написав, нікого не затримали, це буквально побутовий якийсь інцидент, який було вичерпано на місці», — заявив він.

11 грудня 2022 на зустрічі з гауляйтерами Володимиром Сальдо та Євгеном Балицьким Ібрагімов був представлений як представник Кадирова на окупованих частинах Херсонської та Запорізької областей.

Центр журналістських розслідувань у матеріалі «Викрадення, вимагання, вбивства. Чеченські росгвардійці на окупованому півдні» розповідав про те, як бійці Росгвардії із Чечні проводять фільтраційні заходи серед цивільного населення.

Командиру підрозділу СОБР «Ахмат» Ізнауру Мусаєву Офіс Генпрокурора України у серпні оголосив про підозру у масових вбивствах. За даними слідства, Мусаєв був на окупованих територіях Бучанського району Київської області. Він та підлеглі йому бійці спецзагону «Ахмат» проводили рейди, залякували цивільне населення, застосовували насильство з метою «запобігти їхній співпраці з ЗСУ».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter