В Криму ще одного кримського татарина засудили за нібито “участь у батальйоні ім.Челебіджихана”: 9 років тюрми

Незаконний “суд” в тимчасово окупованому Криму визнав винним 62-річного політв’язня Насруллі Сейдалієва у нібито “участі в батальйоні імені Номана Челебіджіхана”. Його засуджено до 9 років позбавлення волі.

Відповідний “вирок” було оголошено 30 листопада, пише Кримськотатарський ресурсний центр.

Насрулла Сейдалієва ФСБ затримала напочатку березня у Бахчисараї. На відео, яке продемонстрували російські силовики, чоловік похилого віку заповнює якусь заяву в центрі адміністративних послуг, коли до нього спокійно підходять співробітники спецслужб. Він без опору слідує за ними.

У Кримськотатарському ресурсному центрі наголошують: обвинувачення у цій кримінальній справі ґрунтувалися на свідченнях таємних свідків та на висновку так званих експертів, які активно співпрацюють із російськими силовиками, а розгляд справи відбувався з грубим порушенням норм міжнародного права.

“Така політика Російської Федерації є демонстрацією боротьби з політичними переконаннями громадян окупованому Криму. Кримськотатарський Ресурсний Центр вимагає скасування вироку фігуранту справи та негайного звільнення інших політичних ув’язнених”, – закликали в організації.

Нагадаємо, майже 40 громадян України є фігурантами кримінальних справ про нібито участь в батальйоні ім.Номана Челебіджихана, які фальсифікують російські силовики. З них більше 30 осіб вже отримали реальні строки позбавлення волі.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter