В Криму “суд” оштрафував місцевго жителя за пісню “Червона калина”

"Кіровський районний суд" Криму

Так званий “Кіровський районний суд” Криму своїм рішенням оштрафував місцевого жителя за те що той увімкнув у своїй автівці українську пісню “Червона калина” та нібито “вигукував українські гасла”. Він має сплатити 45 тисяч рублів. 

Про це повідомили у пресслужбі незаконного судового органу.

Там розповіли, що увечері 11 грудня цього року житель Кіровського району Криму біля місцевої крамниці у присутності інших громадян голосно включив у своєму автомобілі пісню “Червона калин” та голосно вигукував українські гасла.

“Свою провину в скоєнні інкримінованого адміністративного правопорушення особа, яка притягується до адміністративної відповідальності, визнала і розкаялася у скоєному”, – стверджується у повідомленні.

Нагадаємо:

  • У серпні 2022 року “Ленінський районний суд” в окупованому Криму заарештував на 10 діб діджея караоке-бару Юрія Родіонова за демонстрацію кліпа українського виконавця. “Суд” визнав його винним у  “публічному демонструванні нацистської атрибутики”.
  • У вересні “Бахчисарайський райнний суд” Криму притягнув до відповідальності організаторів весілля через українську пісню “Ой у лузі червона калина”.