«Заступнику міністра внутрішніх справ» та колишнім українським «правоохоронцям» в Криму повідомлено про підозру у держзраді

Прокуратура Автономної республіки Крим повідомила про підозру у державній зраді «заступнику міністра внутрішніх справ» та колишнім українським «правоохоронцям» у Криму. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.  

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури АРК.

“Підозрювані присягнули бути відданими українському народові, суворо дотримуватися Конституції України та чинного законодавства. Однак, після окупації Криму ЗС РФ у 2014 році зрадили присязі та перейшли на службу до окупантів у «Міністерство внутрішніх справ Республіки Крим», яке пізніше увійшло до складу «Міністерства внутрішніх справ РФ». Один із підозрюваних став  «заступником міністра внутрішніх справ по РК РФ». Інші очолили незаконно створені відділи «Лінійний відділ поліції №1 в аеропорту Сімферополь», «Центр кінологічної служби МВС по РК» та «1-го відділу поліції «Залізничного» управління МВС Росії по місту Сімферополь»”, – повідомили у відомстві.

За матеріалами слідства, “правоохоронці” своїми діями та рішеннями надавали допомогу представникам держави-окупанта у становленні та зміцненні окупаційних «правоохоронних органів» на півострові. Також вони сприяли проведенню підривної діяльності проти України, що серед іншого призвело до посилення заходів тимчасової окупації Криму.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter