Кримського суддю-зрадника Скісова засуджено до 12 років тюрми

Дніпровський районний суд Києва оголосив вирок колишньому українському судді з Криму Олександру Скісову, який після окупації півострова зрадив присязі та перейшов до незаконно створених Росією судових органів. За державну зраду суддю-зрадника засуджено до 12 років позбавлення волі. 

Вирок було оголошено 18 січня, повідомляє Бюро судової інформації.

За матеріалами справи, засуджений у 2014 році порушив присягу судді та перейшов на бік ворога. У грудні 2014 року указом президента РФ його було призначено на посаду “судді” незаконного окупаційного  “Бахчисарайського районного суду”.

У 2016 році  Олександр Скісов оштрафував заступника голови меджлісу Ільмі Умерова за участь у засіданні меджлісу кримськотатарського народу на 750 російських рублів.

Торік у лютому Скісов також виносив рішення проти кримських татар, які прийшли під будівлю суду на підтримку активіста Едема Дудакова. Зокрема “суддя” призначив 79-річному Гані Абдулганієву та 74-річному Нурадінову Різі – штрафи у розмірі 12 тисяч рублів, Сейдамету Мустафаєву «суддя» Олександр Скісов ухвалив рішення – 10 діб адміністративного арешту.

Дніпровський районний суд Києва розпочав розгляд справи проти Олександра Скісова за скоєння ним державної зради ще у 2020 році. Наразі колишній укранський суддя перебуває на території тимчасово окупованого Криму, тож вирок йому оголошено заочно.